7

De Noord Oost Veluwe, zo veel natuurschoon

De Noord-Oost Veluwe,

wandelen op plekken waar het nog écht stil is

Veel mensen denken bij ‘De Veluwe’ meteen aan Nationaal Park de Hoge Veluwe, een gebied waar héél veel mensen wandelen, erg mooi maar je bent er nooit alleen.

Veel minder bekend is de Noord-Oost Veluwe, een prachtig gebied dat letterlijk vele duizenden hectaren natuur te bieden heeft. Een waar paradijs voor wandelaars die geen behoefte hebben aan drukte, hier kan je uren wandelen zonder dat je iemand tegen komt. Je komt op plekken waar het nog écht stil is.

Natuurgebied ‘De Renderklippen’,

wandelroute 9 km

De Noord-Oost Veluwe kent veel natuurgebieden. Eén daarvan is het natuurgebied ‘De Renderklippen’, een gebied van 223 hectare groot met veel hoogte verschillen. Een prachtig gebied om te wandelen.

Er zijn in Nederland niet zo veel plekken meer waar het ’s nachts nog donker is, écht donker. Dat is het hier wel, dat komt door de ligging, dit gebied ligt ver van de grote steden.

De Noord-Oost Veluwe

Al ruim 50 jaar loopt er op ‘De Renderklippen’ een schaapskudde, het is erg mooi om te zien hoe de schaapsherder met zijn honden aan het werk is. Daarnaast is er zó veel natuurschoon, het is heerlijk om langs de sprengen en beken te wandelen en ondertussen te genieten van de heuvelachtige heide. Er is op de Renderklippen een wandelroute van 9 kilometer. Een mooie route, klik hier om de wandelroute gratis te downloaden ( (bron: wandelzoekpagina.nl).

Zwerven over de Noord-Oost Veluwe,

wandelroute van 25 kilometer

De Noord Oost Veluwe

Foto: BraCom Fotografie

Veluwe Zwerfpad: klik hier voor meer informatie over het Veluwe Zwerfpad (25 km). De kans op het zien van wild is bij deze zwerftocht over de Noord-Oost Veluwe bijna 100%. Sommige mensen wandelen graag met een wandelkaart, dit is een geweldige kaart voor deze wandeling: Topografische wandelkaart 1:25.000. De route staat met blauwe stippen aangegeven op de kaart.

De Noord-Oost Veluwe

Cultuur en Historie op de Noord-Oost Veluwe,

wandelroute 18 km

Er is zó ontzettend veel te vertellen over dit prachtige gebied. De rijke geschiedenis, de cultuur, flora en fauna. Voor wandelaars die meer willen weten over dit gebied is ‘de Cultuurhistorische Wandeling Vaassen (18 km)’ zeker een aanrader. Je loopt de grafheuvels en de celtic fields dan niet zo maar voorbij.

Kroondomein Het Loo

Kroondomein Het Loo, het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland. Geen bebouwing, geen autoverkeer, een prachtig gebied om te wandelen. Koningin Beatrix was dol op dit gebied. In 1999 (toen ze 60 werd) schonk ze het kunstwerk “De Kathedraal” aan Kroondomein Het Loo. Op deze manier wilde ze haar verbondenheid met het Kroondomein tonen. Kijk, hier sta ik zelf bij het kunstwerk: De Noord-Oost Veluwe

Bij mij in het pension ligt een wandelroute van 7 kilometer voor jullie klaar. Deze wandelroute komt langs het kunstwerk en langs het hutje waar koningin Wilhelmina in haar jonge jaren zat te schilderen.

In Kroondomein Het Loo (de Koninklijke Houtvesterij) zijn wandelroutes van 2,5 km, 4 km, 5 km, 6 km, 7,4 km, 8 km, 8,5 km en 14 km beschikbaar. Klik hier om de plattegrond te downloaden.

Paleispark Het Loo

Klik hier voor de mooiste wandelroutes in het paleispark.

Door het hoogte verschil wandel je hier vaak over bruggetjes. De Noord-Oost Veluwe

 

Aanbieding: 

Midweek wandelen € 97,50 p.p. De Noord-Oost Veluwe, zo veel natuurschoon

Schaapskooi Epe, 4 wandelroutesOntdek de Noord-Oost Veluwe, een waar paradijs voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar rust en ruimte.

De Noord-Oost Veluwe

1899938_846724525362174_1213618307636859473_n Een wandelroute van 6 kilometer, lees hier meer over “De Motketel”.

 

Bossen, heidevelden en natuurgebieden.
Schaapskooi Epe, 4 wandelroutes

Foto: Anne-Marie Pannekoek.

 

 

Wat vind jij van de Noord-Oost Veluwe?

Ken jij dit gebied en kom je er regelmatig?
Laat hieronder dan even weten wat jij écht mooi of bijzonder vindt aan de Noord-Oost Veluwe. Wat is jouw favoriete plek?

Ik hoor het graag!
Hartelijke groet, Elly Polman.

7 reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.