Bedandbreakfast hotel Groepsaccommodatie Vaassen

Over Elly Polman

Mijn naam is Elly Polman. In 2003 ben ik in Vaassen een Bed & Breakfast begonnen. In Vaassen was geen enkele hotelaccommodatie, zo groeide het idee: in mijn eigen woonplaats Vaassen een Bed & Breakfastmogelijkheid beginnen. Maar waar?
Diverse mogelijkheden werden bekeken, aan een boerderij werd ook gedacht, maar we wilden liever niet te ver weg van het centrum van Vaassen.

Zusterhuis te koop

Precies op dat moment kwam het Zusterhuis te koop. Het Zusterhuis vervulde allang niet meer de functie waaraan het zijn naam ontleende. Kloosterzusters, die vroeger onder meer actief waren in het rooms-katholiek onderwijs in Vaassen, woonden er niet meer.

Theresiahuis Vaassen- hotel VaassenDe parochie kon het pand de laatste jaren verhuren aan de Sociëteit van de Witte Paters.
Maar die verhuisden naar een verzorgingstehuis in Brabant. Vanaf dat moment kwam het zusterhuis leeg te staan. Het parochiebestuur en het bisdom konden zich vinden in onze plannen.

Werk aan de winkel!

Met familie en vrienden hebben we maanden lang gewerkt om het voormalige zusterhuis om te toveren in een Bed & Breakfastaccommodatie. In September 2002 kregen we de sleutel. En op 30 mei 2003 was het dan eindelijk zover: de opening!

Ik vind het ontzettend leuk dat er zoveel mensen in Vaassen komen overnachten. Een voormalig zusterhuis heeft toch wel iets bijzonders. Pastoor J.M.H. Hagen (1865-1937) heeft het pand in 1929 laten bouwen. Wij hebben het hele pand gemoderniseerd met een voortdurende zorg om alle charme van vroeger te bewaren.

Meer over mij lezen?

Elly Polman

Meer over mij lezen? Lees hier het interview, gemaakt door Chris Rodermond.
Via Quidam, wat betekent dat? Lees hier meer over de naam Via Quidam.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen of mailen.
Telefoonnummer: 0578-577010
E-mail: info@viaquidam.nl

Met vriendelijke groet, Elly Polman.