Vriendinnenweekend op de Veluwe. Geplaatst op 24 mei 2015

2

Vriendinnenweekend op de Veluwe, wat gaan we doen?

Slapen in een klooster op de Veluwe, het hele  monumentale pand helemaal voor jullie alleen, ook het terras en de kloostertuin zijn voor jullie privé. Gezellig samen koken in de grote keuken, eindeloos lang aan de ontbijttafel blijven zitten en genieten van de rust en de ruimte. Héél dicht bij dit prachtige klooster vind je het grootste wellnessresort van Nederland ‘De Veluwse Bron’, dé ideale plek voor een vriendinnenweekend.

Klik hier voor meer informatie over de accommodatie.

Vriendinnenweekend op de Veluwe

Vriendinnenweekend op de Veluwe, wat is leuk om samen met je vriendinnen te gaan doen?

1. Veluwe verkennen op een retro scooter.

Vriendinnenweekend op de VeluweBij Eethuis Eekterzicht in Vaassen kunnen jullie retro scooters huren. Een super leuke manier om de Veluwe te verkennen en het grote voordeel van zo’n scooter is natuurlijk dat je geen helm hoeft te dragen.

Op mijn website staan 5 gratis fietsroutes, die kan je uitprinten en met de scooters gaan rijden. Zie: http://www.viaquidam.nl/fietsen-veluwe/fietsen-op-de-veluwe-5-fietsroutes/

Voor meer informatie over de scooters kan je het best Ellen Pas van Eethuis Eekterzicht even bellen. Haar telefoonnummer is: 0578-623992 of stuur een e-mail naar: info@eekterzicht.nl

 

2. Glasblazen.

Vriendinnenweekend op de VeluweWat dacht je van een workshop glasblazen? Echt super leuk om te doen met een groep vriendinnen. Op loopafstand, ongeveer 800 meter bij ons vandaan vind je glasblazerij Vitrum Limax. In de workshop ervaar je hoe bijzonder het is om zelf glas te blazen, iedereen maakt twee dingen.

Kijk voor meer informatie over de workshop glasblazen op de website van Evelien de Kruyf: Workshop Glasblazen. Voor meer informatie kan je Evelien bellen, haar telefoonnummer is: 06-42114841 of stuur een e-mail naar: info@vitrumlimax.nl

 

 

3. Relaxen bij het grootste wellnessresort van Nederland: De Veluwse Bron.

Vriendinnenweekend op de VeluweNa maanden lang klussen met vrienden en familie, zijn we in 2003 begonnen met het verhuren van onze accommodatie. Een paar jaar later werd er hier om de hoek een prachtig wellness resort gebouwd, “De Veluwse Bron”. Een mooie combinatie: dagje sauna en dan overnachten in een klooster.

Als snel ontstond er een prettige samenwerking met de Veluwse Bron. Laat het mij even weten als je een weekend onze accommodatie wilt huren voor een vriendinnenweekend en een bezoek wilt brengen aan de Veluwse Bron. Ik kan er dan voor zorgen dat er voor alle vriendinnen een entreevoucher klaar ligt, in combinatie met het huren van onze accommodatie is dat toch een stuk goedkoper.

De Veluwse Bron is ontzettend groot, je kunt je er absoluut een hele dag vermaken. Veel mensen gaan in de winter naar de sauna, maar ook in de zomer is het daar heerlijk toeven. Meer hierover in Elly’s Blog: De Veluwse Bron, juist wél in de zomer.

 

 

4. High Tea in de molen.

Vriendinnenweekend op de VeluweEen prachtige locatie, breng een bezoek aan de molen en reserveer samen met je vriendinnen een high tea in de molen van Vaassen. Kijk voor meer informatie op de website van “De Korenmolen” http://www.koffie-entheehuysdekorenmolen.nl, Heb jij vriendinnen die heel graag wijn drinken? Kies dan voor de High Wine.

Als je vriendinnen hebt die dol zijn op verse thee is het ook zeker de moeite waard om bij de Korenmolen verse thee te gaan halen. Ze hebben maar liefst 80 verschillende soorten thee. Toen de Korenmolen net open was, ben ik er samen met mijn zusje een kop thee gaan drinken. Bekijk hier het filmpje.

De eigenaar van de Korenmolen heet Eric Veldhuis, een hele aardige vent. Als je vragen hebt of speciale wensen kan je hem altijd bellen of mailen. Tel.: 0578-57617591 / 06 52203905. E-mail: info@veldhuiskoffieenthee.nl

 

 

5. Wandelen.

Vriendinnenweekend op de VeluweGasthuis Pension Via Quidam ligt aan de rand van de Veluwe, je wandelt hier zo het Kroondomein in. In het pension liggen verschillende wandelroutes voor jullie klaar. Bijvoorbeeld een wandelroute van 7 kilometer, die route komt langs het hutje waar koningin Wilhelmina in haar jonge jaren zat te schilderen en langs het kunstwerk ‘De Kathedraal’ , een kunstwerk dat koningin Beatrix aan het Kroondomein schonk.

Als je vriendinnen hebt die écht van wandelen houden is het zeker leuk om een ware tocht door de geschiedenis te maken. Je kunt kennismaken met het fraaie natuurschoon en de aanwezige cultuurhistorie. Het is een wandelroute van 18 km. Zie: Wandelroute Vaassen 18 km. 

Gewoon even een uurtje wandelen met je vriendinnen? Ga dan naar Paleis het Loo, daar kan je heerlijk wandelen in het paleispark.

Steeds meer mensen ontdekken dat het erg leuk is om een klompenpad te lopen. Er zijn hier in de buurt 4 klompenpaden die je met je vriendinnen kunt lopen:

  1. Het Schaverensepad in Emst (10 km).
  2. Het Loobrinkerpad in Emst (10 km).
  3. Het Klompenmakerspad in Oene (10 km).
  4. Het Kopermolenpad Wenum-Wiesel (13 km).

 

 

Vriendinnenweekend op de VeluweNou, al zin gekregen in een vriendinnenweekend op de Veluwe?

Klik hier voor meer informatie over onze groepsaccommodatie.

Reserveer snel een weekend. Voor de beschikbaarheid kan je me altijd bellen of mailen.
Mijn telefoonnummer is: 0578-577010 / e-mail: groepen@viaquidam.nl

Hartelijke groet,
Elly Polman.

 

2 reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.