0

Wandelen bij Kasteel de Cannenburch Wandelroute Cannenburch 6 km

Foto: Anne-Marie Pannekoek Fotografie.

Startpunt: bij de voordeur van Gasthuis Pension Via Quidam.

 

Download de App vóór je gaat wandelen

App kasteel de CannenburchErg leuk om te weten, er is een App van Kasteel de Cannenburch die je gratis kunt downloaden. Als je de App meeneemt tijdens je wandeling, bekijk je het kasteelpark op een hele ander manier.

Tijdens de wandelroute kom je paaltjes tegen met nummers erop. Deze nummers staan ook in je App.

 

App Kasteel de Cannenburch

 

De wandelroute:

Wandelen door het kasteelpark (6 km)

Startpunt: bij de voordeur van Gasthuis Pension Via Quidam in Vaassen.

 1. Wandel linksaf de Pastoor Hagenstraat uit en ga aan het eind weer links. Wandel één km rechtdoor totdat je aan de rechterkant Kasteel de Cannenburch ziet.
 2. Ga de brug over en neem de eerste weg rechts naar de parkeerplaats, ga op de parkeerplaats links. Achter het koetshuis is de moestuin van het kasteel (nr. 46 in de App). Neem gerust een kijkje in de moestuin.Moestuin Kasteel de Cannenburch
 3. Wandel via het voorplein (nr. 47 in de App) naar het bankje bij de gracht waar Maarten van Rossum zit en luister naar nr. 45 in de App.
 4. Ga door het hek het park in, je wandelt over de Middenlaan (nr. 21). Neem het derde pad links en je ziet aan de linkerkant de IJsberg (nr. 23).
 5. Neem het eerste pad rechts en aan het einde van dit pad (is maar een klein stukje) ga je weer rechts. Aan de rechterkant zie je nummer 24, de zaagkuil.Wandelroute Kasteel de Cannenburch
 6. Volg dit pad en je komt langs “Het Bergje” (nr. 29). Neem na het bergje het eerste pad rechts en meteen zie je aan de linkerkant “De Vleermuizenboom” (nr.30).
 7. Volg dit pad tot de kruising, ga hier rechtdoor. Ga na het watervalletje (nr. 32) rechtdoor en blijf links aanhouden. In de bocht naar rechts zie je aan de linkerkant de plek waar vroeger de theekoepel heeft gestaan (nr. 25 in de App).
 8. Wandel rechtdoor langs de Hartense Molenbeek (nr. 33), wandel over de brug, langs de Pootvijver (nr. 36) waar vis gekweekt werd.
 9. Ga na de Cascade (nr. 42) rechtsaf, 2x links en bij de Wijerd en molen (nr. 43) weer links. Neem het tweede pad links (na nr. 42) en ga aan het einde weer links. Let hier even op de hoogte verschillen van het water (nr. 40). Ga aan het eind rechts.
 10. 1e pad rechts en kies het linker pad. Ga over de brug en wandel het eerste pad links (bij nr. 28).Wandelroute Kasteel Cannenburch Vaassen
 11. Ga bij de volgende brug (nr 34) rechtdoor en luister bij nr 26 naar het verhaal over de Slingervijver. Ga bij de splitsing links en meteen na het stenen bruggetje weer links. Je komt langs een bijzondere boom “De Moerascipres” (nr. 44).
 12. Bij de splitsing links aanhouden en wandel bij de brug rechtdoor langs de vijver. Hier kan je zomaar een IJsvogel zien zitten (nr. 35).IJsvogeltjes Epe
 13. Einde pad rechts, bij 5-sprong recht oversteken (2e pad aan de rechterkant, langs boom met vogelhuisje). Eerste pad links en dan links het bruggetje over, 1e pad rechts en aan het einde weer rechts.
 14. We verlaten het kasteel en gaan linksaf, eerste weg (Margrietweg) rechts. Ga bij P-4 linksaf de kerkweg in.
 15. Wandel rechts langs de kerk en ga bij de molen rechtdoor. Eerste weg links en aan het eind weer rechts.
 16. Ga bij de rotonde rechtdoor en net voor de kerk ga je weer rechts de Pastoor Hagenstraat in. Je bent weer terug bij Gasthuis Pension Via Quidam.

Wandelroute Kasteel de Cannenburch

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.