Tentoonstelling Grace Kelly Geplaatst op 20 juli 2014

0

Tentoonstelling Grace Kelly – Paleis het Loo.

Tentoonstelling Grace Kelly Ze werd in 1929 geboren als een gewoon meisje in Amerika, Grace Patricia Kelly. Grace Kelly kwam uit een hele sportieve familie. Haar vader, John Brandon Kelly, won drie keer goud op de olympische spelen, in 1920 en in 1924 met roeien.

Grace was anders, ze was helemaal niet sportief, ze hield zich liever bezig met lezen dan met sporten. Ze wilde acteren, iets wat haar familie totáál niet begreep. Grace zette haar wil door en op 22-jarige leeftijd speelde ze haar eerste rol in de film “Fourteen Hours”. Het was maar een klein rolletje, maar ze viel wél op. Een jaar later werd ze gevraagd voor een grotere rol en toen was het hek van de dam, ze werd de bekendste filmster van Amerika.

Meest gefotografeerde vrouw uit de twintigste eeuw.Tentoonstelling Grace KellyGrace Kelly (1929-1982) werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als filmster. Voor vrouwen was ze een stijlicoon en mannen vonden haar oogverblindend mooi.

Tentoonstelling Grace KellyGrace Kelly verliefd…
En toen werd ze verliefd. Ze werd verliefd op Prins Rainier van Monaco. Het duurde niet lang voordat ze gingen trouwen, een sprookjeshuwelijk. Grace moest haar carrière als actrice opgeven en verhuisde naar Monaco. Ze werd eenzaam, miste haar vrienden en had moeite met de Franse taal.

Al snel werd ze zwanger en was dolgelukkig met de geboorte van haar dochter Caroline. Niet lang daarna werd troonopvolger Albert geboren. Grace wilde haar kinderen zelf opvoeden. Omdat ze geen verwende kinderen wilde, liet ze haar kinderen huishoudelijke klusjes doen. Na twee miskramen kreeg ze nog een derde kind: Stéphanie. Haar gezin was compleet.

Auto-ongeluk
In 1982 stapt Grace samen met haar jongste dochter, inmiddels 17 jaar, in de auto. Een automobilist die achter Grace reed, zag dat de auto ging slingeren en de heuvel afreed. Grace verloor de controle over het stuur. Waarschijnlijk kreeg ze onder het rijden een beroerte. Stéphanie overleefde het ongeval en Grace overleed op 52-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Stéphanie heeft nooit over het fatale ongeluk willen praten, door haar verwondingen kon ze niet op de begrafenis van haar moeder aanwezig zijn.

Tentoonstelling Grace Kelly – Paleis het Loo.
Paleis Het Loo pakt in 2014 groots uit met de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’, waarin het unieke verhaal verteld wordt over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen opnieuw tot leven.

Kom overnachten in onze Bed & Breakfast en bezoek deze prachtige tentoonstelling Grace Kelly. Fiets of wandel ook even langs het hutje waar Koningin Wilhelmina vroeger zat te schilderen. Meer hierover in Elly’s Blog: Het hutje van koningin Wilhelmina.

De tentoonstelling Grace Kelly is nog te zien bij Paleis het Loo t/m 26 oktober 2014.
Let op: vanwege de grote belangstelling verlengt Paleis Het Loo de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ tot en met 4 januari 2015
.
Overnachten: Klik hier om een kamer te reserveren in onze Bed & Breakfast.
Tickets: Klik hier om online tickets te kopen.

Elke zondag verschijnt er een nieuw blog op mijn site. Tot volgende week!
Hartelijke groet, Elly Polman.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.