Koefeest Oene, 20 oktober 2016 Geplaatst op 14 augustus 2016 | Tags: , ,

0

Koefeest Oene, in de herfstvakantie.

Iedereen hier in de buurt weet het, in de herfstvakantie is het feest in Oene.  Voor de 161ste keer wordt dit feest georganiseerd, uiteraard zoals altijd, in het centrum van Oene. Kom jij ook naar het Oener Koefeest? Er is ontzettend veel te doen.

 Wat is er allemaal te zien bij het Oener Koefeest?

Koefeest OeneKoeien, natuurlijk zijn er koeien bij het Koefeest in Oene. De koeiententoonstelling mag je niet missen, die is aan de Kerkweg.

Koefeest OeneIn het centrum van het dorp is een gevarieerde warenmarkt. De deelnemers op de markt houden zich bezig met ambachtelijk en lekker eten. Natuurlijk zijn er ook veel streekproducten te vinden op de markt. De markt begint om 08:00 uur en duurt tot ongeveer 15:00 uur.Koefeest OeneEr is een kinderboerderij op het oude voetbalveld, daar lopen ook de ganzenhoeders. Onderweg stoppen de ganzenhoeders om alle vragen over de ganzen en het ganzenhoeden te beantwoorden. Mooi om te zien.Koefeest OeneDe Koperen Ezel staat met z’n prachtige ezels aan de Kerkweg. Ze worden vaak gezien als domme dieren, maar is dat eigenlijk wel zo? Ezels zijn niet altijd even gemakkelijk. Je kunt ze van alles leren, maar dat valt niet mee, daar heb je heel veel geduld voor nodig. Ze zijn niet dom, het zijn lieve intelligente dieren en erg vriendelijk als jij dat ook bent. Op het koefeest in Oene kan je dus alles te weten komen over ezels. De mensen van “De Koperen Ezel” kunnen je op alle vragen antwoord geven.Koefeest OeneEn de rommelmarkt begint om 08:00 uur. De opbrengst hiervan is bestemd voor 15 adoptiekinderen in arme landen.Koefeest OeneVan 13:00 – 15:00 uur is er een paardenshow op het oude voetbalveld.Koefeest OeneOm 11:00 uur start de autocross en de Trekker Trek. Trekker Trek is een motorsport, deelnemers moeten met een tractor een zware slede over een zo groot mogelijke afstand proberen te verslepen. De sport is overgewaaid uit Noord Amerika. Koefeest OeneDe oldtimershow is al jaren een vast onderdeel bij Oener Koefeest en wordt in samenwerking met oldtimerclub Stichting Contactgroep Veluwe georganiseerd. Machines en tractoren uit het begin van de landbouwmechanisatie worden getoond door enthousiaste verzamelaars uit de wijde omtrek.

 

Overnachten in een klooster

€ 34,50 p.p. incl. ontbijt

Koefeest OeneLekker even weg in de herfstvakantie? 

Er is hier in de herfstvakantie ontzettend veel te doen voor kinderen.

Wat is er leuker dan in de herfst vakantie de dag te beginnen met een uitgebreid ontbijt. Lekker struinen door de bossen, genieten van de prachtige natuur op de Veluwe.

Bed and Breakfast bekijken

Wie weet tot snel! Als je nog ergens vragen over hebt kan je me altijd bellen of mailen. E-mail: info@viaquidam.nl / Telefoonnummer: 0578577010

WhatsApp: 0641664237

Voor iedereen die naar het Oener Koefeest gaat, héél veel plezier! Hartelijke groet, Elly Polman.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.