Omgeving

Gasthuis Pension Via Quidam ligt in een prachtige omgeving, aan de rand van de Veluwe. Je fietst hier zo het Kroondomein in.

Paleis Het Loo

Bed and Breakfast-Paleis Het Loo

Acht kilometer bij ons vandaan vindt u het prachtige Paleis Het Loo. Ontdek het leven van de Oranjes, u vindt hier bij Paleis het Loo in Apeldoorn een indrukwekkend stukje geschiedenis, van prachtige baroktuinen tot een bijzondere collectie schilderijen. In het achterliggende paleispark kunt u heerlijk wandelen.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur.

Contactgegevens:
Bezoekadres: hoofdingang via Amersfoortseweg (parkeerplaats) Amersfoortseweg, 7313 AA Apeldoorn
Tel: 055-5772400 E-mail: info@paleishetloo.nl

Wellnessresort De Veluwse Bron

Veluwse Bron
Hier om de hoek (4 km bij ons vandaan) ligt het grootste wellnessresort van Nederland: De Veluwse Bron. Een dag is te kort om van alle faciliteiten bij de Veluwse Bron gebruik te maken. De ruime opzet biedt afwisseling, rust en ontspanning. Bekijk hier ons Veluwse Bron Arrangement.

Openingstijden: Elke dag van 10:00 – 23:00 uur (op vrijdag en zaterdag tot 24:00 uur).

Badkledingdagen:
Iedere eerste en laatste dinsdag van de maand is het bij De Veluwse Bron badkledingdag. In de maanden juni, juli, augustus en september is het elke dinsdag badkledingdag.

Contact informatie:
Veluwse Bron, Viskweekweg 10, 8166 KJ Emst.
Tel: 0578 688 888

Kasteel de Cannenburgh Vaassen

Kasteel de Cannenburgh Vaassen

Op loopafstand, ongeveer één kilometer bij ons vandaan, vindt u kasteel ‘De Cannenburgh’. Kasteel Cannenburgh is in het midden van de 16de eeuw gebouwd door de Gelderse maarschalk Marten van Rossum. Binnen is de inrichting zoals die in de 17e/18e eeuw was, met diverse pronkstukken. Buiten kunt u heerlijk wandelen door het kasteelpark met bos, weilanden, lanen en vijvers. Toegang tot het park is gratis.

De openingstijden en rondleidingen met een gids zijn erg wisselend per jaargetijde. Voor meer informatie hierover kunt u het best even contact opnemen met de beheerder. Tel: 0578 571292

Adres:
Kasteel de Cannenburgh, Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Happen en Trappen

happen_en_trappenHappen en Trappen is dé ideale combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten. Met veel zorg en expertise zijn overal schitterende fietsroutes ontwikkeld, waarbij per route vijf restaurants zich gastvrij aan u presenteren.

Culinair genieten: vijf gangen bij vijf restaurants.
Sportief genieten: al fietsend passeert u de mooiste plekjes in de regio.
Betaalbaar genieten: een arrangement kost slechts € 38,50

U bent de hele dag aan het genieten van de mooie natuur en heerlijke gerechten bij de verschillende ondernemingen. Een dagje Happen en Trappen duurt ongeveer van 10:00 tot 18:00 uur. Klik hier om meer te lezen over een dagje Happen en Trappen.

Klik hier om eenvoudig en snel een dagje Happen en trappen te reserveren bij ons in de buurt. Deze route is 51 km en u krijgt het hoofdgerecht bij Eethuis Eekterzicht in Vaassen.

Schaapskooi Epe

Schaapskooi Epe

Kom eens een kijkje nemen bij de Schaapskooi en bezoek het nieuwe informatiecentrum! Natuurlijk is de kudde niet altijd bij de Schaapskooi aanwezig. Herder Lammert Niesing heeft dan op het bordje bij de Schaapskooi geschreven wanneer hij met zijn kudde terugkomt.

Wilt u de herder ontmoeten, zien hoe hij met zijn honden aan het werk is, een leerzame dag met de hele groep plannen? Neem gerust contact met Lammert op via info@schaapskudde-epe-heerde.nl

Meer informatie over de schaapskooi kan je vinden in Elly’s Blog: Schaapskooi Epe

Museum Vaassen Historie (gratis toegang)

Museum Vaassen Historie

De geschiedenis van Vaassen ontdek je in Museum Vaassen Historie. Er zijn oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen te zien, maar ook een collectie voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Zoals militaire uitrustingen en persoonsbewijzen. Daarnaast brengen foto’s de geschiedenis weer tot leven. Zeker de moeite waard om even binnen te lopen, de toegang is gratis.

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur.
Contact gegevens: Museum Historie Vaassen, dorpsstraat 73, 8171 BM Vaassen (tegenover eethuys Eekterzicht). E-mail: info@vaassenhistorie.nl

Apenheul

Apenheul Apeldoorn

Herken jezelf! Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend. In het grote, prachtig groene bos loop je tussen de apen! Het dierenpark ligt ten noorden van Apeldoorn, het is maar een kwartiertje rijden bij ons vandaan.

Openingstijden:
Apenheul is van april tot november elke dag geopend.

Contact informatie:
Apenheul, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn.
Tel: 055-35 75 757 E-mail: info@apenheul.nl

Dierenpark Wissel

Dierenpark Wissel

Dierenpark Wissel, natuurlijk & afwisselend! Beleef de natuur van heel dichtbij en ontmoet bijzondere dieren tijdens je tocht door Dierenpark Wissel. Na iedere bocht wacht een nieuwe verrassing! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park.

Openingstijden:
Dierenpark Wissel is het hele jaar door dagelijks geopend.

Contact informatie:
Dierenpark Wissel, Woesterbergweg 2b, 8162 RD Epe
Tel: 0578-613106 E-mail: wisselzoo@zodiaczoos.nl

Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse

Veluws Streekmuseum Hagendoorns Plaatse

In het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse kom je alles te weten over de oorsprong en de geschiedenis van de boerderij compleet met de oude bedsteden. Om het museum ligt een moestuin waar vergeten groenten worden verbouwd. Het museum bevindt zich in een Hallenhuis uit 1715. Na je museumbezoek kun je een lekker kopje thee drinken in de theeschenkerij.

Openingstijden:
April t/m oktober: dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur (zaterdag vanaf 13:30 uur). Juli t/m september: óók op zondagmiddag van 13.30 – 17.00 uur.

Contact gegevens:
Veluws Museum Hagendoorns Plaatse, Ledderweg 11, 8161 SZ Epe.
Tel: 0578 627162 E-mail: info@hagendoornsplaatse.nl

Het Kröller-Müller Museum

Kroller Muller Museum

Het Kröller-Müller Museum ligt in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo. Het museum is wereldberoemd vanwege zijn omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh, er hangt een schitterend overzicht van zijn oeuvre. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote schilders.

Een wandeling door de beeldentuin is een ware ontdekkingstocht. Op soms onverwachte plekken staat hier een unieke verzameling met onder andere beelden van Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra en Jean Dubuffet.

Kroller MullerOpeningstijden: van dinsdag tot en met zondag (en feestdagen) geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Contact informatie: Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo.
Tel: 0318 591241 E-mail: info@kmm.nl

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. Fiets-, wandel- en GPStochten worden aangeboden in het Bezoekerscentrum, waar ook het ondergrondse museum, het Museonder ligt. Midden in het park ligt het wereldberoemde Kröller-Müller Museum.

FietsenIn het hele park staan witte fietsen, deze fietsen kunt u gratis gebruiken.

Openingstijden:
Het park is elke dag geopend van 9:00 tot 18:00 uur. In april, mei en september tot 21:00 uur en in juni en juli tot 22:00 uur.

Contact informatie:
Nationaal Park de Hoge Veluwe, ingang Hoenderloo, Houtkampweg 13, 7352 TC Hoenderloo.
Tel: 0900 464 3835 E-mail: reserveringen@hogeveluwe.nl

Veluwse Stoomtrein Maatschappij

Veluwse Stoomtrein Maatschappij

Stoomtrein VeluweAlles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

Kijk op de rijdagenkalender voor een overzicht van alle rijdagen en arrangementen van 2014.

''t Veluws Zandsculpturen festijn

Veluws zandsculpteren festijn

Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creëren jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen in Garderen op de Veluwe. Thema in 2014: “Beleef de Gouden Eeuw”. Deze belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis, kent veel onderwerpen. t Veluws Zandsculpturenfestijn is dé trekpleister voor het hele gezin, kinderen kunnen zelf een zandkasteel bouwen in een grote zandbak.

Openingstijden:
Zandsculpturenfestijn 2014 is geopend vanaf 12 april t/m 1 november 2014.

Contact informatie:
’t Veluws Zandsculpturenfestijn, Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen.
Tel: 0577 – 461 294 E-mail: info@zandsculpturenfestijn.nl