Bedandbreakfast hotel Groepsaccommodatie Vaassen

Over Henny Pijkeren-Berghorst.

Henny Pijkeren-Berghorst

 

Henny Pijkeren-BerghorstHenny Pijkeren-Berghorst

“Weet jij nog iemand?” vraag ik aan mijn zusje Gerie. Ik ben op zoek naar een nieuwe medewerker en ik weet zo niemand die op zoek is naar werk.

“Ja, Henny zoekt werk” roept Gerie. Toevallig hadden ze het daar vorige week, tijdens een wandeling, net over gehad.

Henny Pijkeren, die naam zegt mij helemaal niks.

Als ze een week later bij mij langs komt voor een gesprek blijkt dat haar broer getrouwd is met iemand die in de verte nog weer familie van mij is. Grappig, na tien minuten kletsen lijkt het alsof ik Henny al heel lang ken.

Op 1 oktober 2012 komt Henny hier bij ons werken en na een halve dag heb ik het al in de gaten, dat gaat helemaal goed komen!Henny Pijkeren-Berghorst

Emstenaar

Henny komt uit Emst, veel mensen uit Emst kennen de familie Berghorst wel. Henny groeit op in een gezin met drie kinderen, aan de Eperweg in Emst, nr. 25 om precies te zijn.Henny Pijkeren-Berghorst

Henny blijft niet in Emst wonen. Als ze in 1988 gaat trouwen verhuist ze naar Brabant. Als er iemand ervaring heeft met verhuizen is het Henny wel. Ze verhuizen van Eethen naar Tonden, van Tonden naar Brummen, van Brummen naar Vaassen, van Vaassen naar Emst en nu woont ze sinds 2008 weer in Vaassen (Vulcanus).

Henny is getrouwd met Evert Pijkeren (ook een Emstenaar),  ze hebben drie kinderen, Annemiek, Maaike en Jorrit. Toen de kinderen nog op de lagere school zaten, op de Mozaïek in Vaassen, hielp Henny daar mee als overblijfmoeder en deed allerlei andere dingen voor school.

Na de zomer is ze daar mee gestopt omdat Jorrit, de jongste, inmiddels ook naar het voortgezet onderwijs gaat.

Hobby’s

Henny verveelt zich geen moment, ze heeft genoeg hobby’s. Henny kan goed zingen, ze zit bij het popkoor ‘Song and Relation’. Het koor wordt in 2013 winnaar in de eerste klasse bij het Popkoren Festival in Rotterdam. Dit jaar deden ze daar ook weer aan mee, nu zaten ze bij de TOP klasse.  Bekijk hieronder het filmpje.

Maar er zijn meer dingen die Henny leuk vindt om te doen: wandelen. Regelmatig gaat ze op een zondag met een stel vriendinnen op pad om het ‘Pieterpad’ te lopen.

Henny Pijkeren-BerghorstZe wandelen dan zo maar 20 kilometer op een dag.

Eigenlijk is ze altijd bezig, dat vind ze ook leuk. Stilzitten vindt Henny maar niks. Ze wandelt ook graag een eind met de hond.

Met Kerst heeft ze altijd een huis vol visite, want ze is op tweede kerstdag jarig.

Ik hoop dat Henny nog héél lang bij ons blijft werken, als je bij ons komt overnachten of vergaderen is de kans groot dat je haar een keer tegen komt.

Hartelijke groet,
Elly Polman.