4

De 5 leukste dingen, bij Park De Hoge Veluwe

Niet ver bij ons vandaan vind je het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dé plek om je vrije tijd door te brengen en te genieten van de natuur op de Veluwe. Bezoek dit bijzondere park.

De 5 leukste dingen om te doen bij Park De Hoge Veluwe:

1. Fietsen op de beroemde Witte FietsenPark de Hoge Veluwe, wat kan je daar doen?

In het park mag je gratis gebruik maken van deze beroemde Witte Fietsen, een leuke manier om het park te verkennen. Overal in het park staan fietsen, de witte fietsen zijn van iedereen. Zodra een witte fiets in een stalling wordt gezet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Ze kunnen dus niet gereserveerd of op slot gezet worden.

In het totaal zijn er maar liefst 1.800 fietsen beschikbaar. In het bezoekerscentrum zijn fietsroutes verkrijgbaar en door het hele park staan ANWB-paddenstoelen die je de weg wijzen.

2. Wandelen, download de gratis wandelingenPark De Hoge Veluwe

 

3. Bezoek het Kröller-Müller MuseumPark de Hoge Veluwe, Vincent van Gogh

Wie kent ze niet, de beroemde schilderijen van Vincent van Gogh. In het Kröller-Müller Museum zijn bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van deze wereldberoemde schilder te zien.

Ook zijn er kunstwerken te bewonderen van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

 

4. Relaxen in de beeldentuinPark De Hoge Veluwe

Lekker even languit in het gras liggen, rondjes rennen, genieten van beelden én natuur. In de beeldentuin staan ruim 160 sculpturen van bekende kunstenaars.Van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout.

Een heerlijke plek voor een uitgebreide picknick, lekker even relaxen bij Park de Hoge Veluwe.

5. Op safari met de boswachterPark de Hoge Veluwe

Voor de kinderen is er een speciale kindersafari.

Henk Ruseler, de boswachter, neemt je mee op Safari. Je kijkt je ogen uit. De Safari duurt ongeveer 4 uur, je gaat te voet. Onderweg staat er op een verrassende plek een hapje en een drankje voor jullie klaar.

Elke maand is er een safari bij Park de Hoge Veluwe, klik hier voor de data’s van de safari’s.

Overnachten bij Park de Hoge VeluweOvernachten Park de Hoge Veluwe

Overnachten kan bij ons in Vaassen. Nog geen half uurtje rijden door de prachtige omgeving van de Veluwe en je staat bij de ingang van het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Groepsaccommdatie 20 personen

Bed and Breakfast bekijken

Park De Hoge Veluwe, wat is er te doen?Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp:

 • Telefoonnummer: 0578 577010
 • Mail: info@viaquidam.nl
 • WhatsApp: 06 41664237

Elke zondag verschijnt er een nieuwe blog op mijn website. Tot volgende week!
Hartelijke groet, Elly Polman.

 

Ben jij al eens bij Park De Hoge Veluwe geweest?

Tip over park de hoge vellumHeb jij nog een leuke tip voor mijn gasten over Park De Hoge Veluwe? Laat het dan hieronder even weten. Ik hoor het graag!

4 reacties

 • Karin van Essen 26 december 2015 at 09:22

  Tip: Kijk goed om je heen. Wij zijn daar nog niet zo lang geleden geweest. Toen wij daar fietsten zagen we moeflons, een prachtig gezicht.

  Beantwoorden

 • Elly Polman 26 december 2015 at 09:34

  Dank voor je reactie Karin, dat is inderdaad geweldig om te zien. Ik heb net op internet gelezen dat er op dit moment nog tweehonderd moeflons in het park leven. Ik heb ze zelf nog nooit gezien, ga de volgende keer beter opletten. Bedankt voor je tip! Groet, Elly.

  Beantwoorden

 • Wanda 1 januari 2016 at 20:46

  De Veluwe is voor mij het favoriete gebied voor een heerlijke rustige wandeling. Vaak zie je bij de ingangen van het park nog veel wandelaars en fietsers, maar zodra je een aantal kilometer gewandeld hebt, word je omringt door prachtige natuur en rust. Ik kan het iedereen aanraden om een lange wandeling door het park te maken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.