2

Even voor de duidelijkheid, het gaat bij de burltochten vooral om het geluid. Het burlen van de herten. Het is heel bijzonder als je midden in een donker bos staat en het geluid van burlende herten om je heen hoort.

Neem je je camera mee?

Dat mag je zelf weten. Wij raden altijd aan om een verrekijker mee te nemen om alles goed te kunnen zien. Je begint de tocht in het donker en dan begint het langzaam licht te worden. Dat is geweldig om mee te maken, de natuur komt langzaam tot leven. En dan is het leuk als je je camera mee hebt….Foto burlende herten Maar het is niet altijd zo dat je de herten ook echt ziet. Het is geen dierentuin, de herten lopen los rond in de natuur. Maar áls je ze dan ziet is het wel erg leuk als je je camera mee hebt.Bronstexcursie Er zijn mensen die in staat zijn om de perfecte foto te maken. Ga er niet van uit dat dit tijdens de tocht lukt. Bovenstaande foto is gemaakt door Jan Smetsers. Mooi he?

Foto van vorige week

Johan Dijkshoorn is Hobbyfotograaf en ging vorige week mee met één van onze burltochten. Het is hem gelukt om een edelhert op de foto te krijgen. Zie foto hierboven. Maar dat valt niet mee, die herten blijven nooit eens even rustig stil staan en als ze je ruiken zijn ze weg. Veel mensen vragen aan mij of je foto’s kunt maken tijdens de burltocht. Het antwoord is dus “ja” (zie foto hierboven). Maar dat wil niet zeggen dat je met elke burltocht zo’n foto kunt maken. De tochten worden georganiseerd voor het geluid. Soms zie je heel veel wild en soms ook helemaal niet. Dat is ook wel weer het leuke van een burltocht. Geen dag is hetzelfde. De keuze of je wel of geen fotocamera mee neemt is dus aan jou.

Foto’s van Johan Dijkshoorn

Johan is hobbyfotograaf. Ik heb de foto’s bekeken die hij maakt, erg mooi. Wil jij ze ook zien? Klik hier om zijn foto’s bekijken of klik op de foto hierboven. Wil jij ook een keer mee met een burltocht? Klik dan op de button hieronder.
Nog vragen of heb je een opmerking? Laat het hieronder even weten. Groet, Elly Polman. Epe 100% Wildgarantie op de Veluwe

2 reacties

  • Johan en Astrid Dijkshoorn 23 september 2018 at 10:34

    Wat was dit leuk! Onder leiding van de natuurgids begonnen wij je deze wandeling in het donker. Je loopt rustig en je moet stil zijn en regelmatig stop je om te luisteren. Als je dan geburl hoort is dat heel indrukwekkend! Het bos is bij het licht worden met mist werkelijk schittererend! En dan komt dat moment dat je zo blij bent dat je je camera mee genomen hebt! Bij terugkomst had Elly een heerlijk uitgerbreid ontbijt klaar gezet voor ons. Als je daarna weer terug gaat naar je kamer dan is het heel aanlokkelijk om weer even te gaan liggen op de overgens hele goede bedden. Wij hebben een fantastische tijd gehad!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.