0

Kroondomein Het Loo, indrukwekkend!

Ik kijk om me heen en zie wel duizend verschillende kleuren. Eigenlijk is het te warm voor deze tijd van het jaar, de zon schijnt op mijn rug terwijl ik aan het hardlopen ben.

Die geur, ken je die geur van herfst in het bos? Het is hier mooi, zo ontzettend mooi, ik ben in Kroondomein Het Loo.

 

Van wie is Kroondomein Het Loo eigenlijk? Kroondomein Willem Alexander

Volgens Wikipedia betekent het woord kroondomein: “privébezit van een koning(in)”. Dat klopt, koningin Wilhelmina heeft Kroondomein Het Loo tussen 1900 en 1910 aangekocht als privépersoon.

In 1959 schonk koningin Wilhelmina Het Kroondomein aan de staat. Ze  schonk het aan de staat met de bepaling dat zij het gebruiks- en jachtrecht mocht behouden. Voor zover ik weet is dit nog steeds zo.

Koning Willem Alexander heeft nu dus het recht om Kroondomein Het Loo te gebruiken én hij heeft het recht om daar te jagen. De eigenaar van dit prachtige gebied is dus de staat. Drie maanden per jaar is het Kroondomein gesloten voor publiek.

 

Hoe groot is Kroondomein Het Loo?Kroondomein Het Loo

Kroondomein Het Loo is belachelijk groot, je kunt er écht verdwalen. Ik heb hieronder even een kaartje gemaakt om je een beter idee te geven van de omvang van dit landgoed.

Er zijn prachtige plekjes in dit gebied, het hutje waar koningin Wilhelmina in haar jonge jaren zat te schilderen staat er nog steeds. Meer hierover in mijn blog: Het hutje van Wilhelmina. Koningin Beatrix hield ook van dit gebied, toen ze 60 werd schonk ze een kunstwerk genaamd ‘De Kathedraal’ aan Kroondomein Het Loo.

Kijk, zo groot is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland:Kroondomein Het Loo

Als je op de kaart kijkt zie je dat Vaassen grenst aan het prachtige Kroondomein Het Loo. Onze accommodatie ligt in het gemoedelijke dorp Vaassen.

 

 

Onze accommodatie, grenzend aan Kroondomein Het Loo

Kroondomein Het Loo

Groepsaccommodatie 20 personen

 

 

Kroondomein Het LooAls je nog ergens vragen over hebt kan je mij altijd bellen of mailen. Mijn telefoonnummer is: 0578-577010 | E-mail: info@viaquidam.nl

Elke zondag verschijnt er een nieuwe blog op mijn site.
Tot volgende week!

Hartelijke groet,
Elly Polman.

Plaats een reactie