Moluks eten Vaassen. Geplaatst op 20 maart 2014

0

Moluks eten Vaassen.

In Vaassen wonen veel mensen van Molukse afkomst, niet zo raar als je bedenkt dat Nederland ruim driehonderd jaar de baas is geweest in Indonesië. Op internet wordt in een brief prachtig beschreven waarom deze mensen nou juist in Vaassen zijn komen wonen. Lees hier het verhaal: Molukkers naar Vaassen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik aan Molukkers denk, denk ik ook meteen aan lekker eten. Als je bij een Molukse familie binnenkomt kan je altijd blijven eten, die gastvrijheid, het heerlijke eten, daar kunnen wij nog veel van leren.

Moluks eten in Vaassen

Marleen Sahetapy komt uit zo’n Molukse familie. Haar kleine oma is inmiddels 85 jaar en kookt nog steeds met heel veel passie, ze maakt al jaren op traditionele wijze Molukse gerechten klaar.

Marleen vindt het van groot belang dat haar oma die kennis en kracht overdraagt aan de volgende generatie. Daarom is Marleen, samen met haar familie, een prachtig familie bedrijf begonnen. Een klein familiebedrijf dat met veel passie de traditionele Molukse keuken wil behouden. Dit alles onder de naam: Maë Pamana, hetgeen betekent ‘mari makan’, oftewel ‘kom eten’.

Workshop
Maë Pamana heeft diverse kookworkshops ontwikkeld die de keukens van Zuid Oost Azië onder onder de loep nemen. In deze workshop geeft Marleen jullie graag de kennis door die ze van huis uit heeft meegekregen: samen koken en samen genieten…
De kookworkshop is voor groepen van minimaal zes personen.

Catering
Voor mensen die bij ons komen overnachten met een groep of voor mensen die bij ons komen vergaderen is het zeker een aanrader om een keer Moluks eten te laten bezorgen door Maë Pamana. Samen aan tafel, samen eten en samen delen, Marleen wil heel graag de cultuur en de geheimen uit de Molukse keuken met jullie delen.

Maë Pamana komt alles bij Via Quidam bezorgen en zorgt ervoor dat het menu passend is in jullie budget, alles kan in overleg. Ook erg lekker zijn de bijzondere hapjes van Maë Pamana: Aziatisch fingerfood, smakelijk en prachtig vormgegeven.

Marleen Sahetapy: “Eten is emotie, gerechten moeten gevuld zijn met gevoel. Een gerecht dat met liefde is klaargemaakt, smaakt, ruikt en straalt liefde. Een gerecht dat met verdriet, weemoed is klaargemaakt doet hetzelfde”

Marleen Sahetapy

Marleen Sahetapy

 

 

Bel of mail voor meer informatie:
Maë Pamana,
Tel: 055 5767736
E-mail: info@maluku.nl

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.