Familieweekend organiseren? Geplaatst op 26 oktober 2014

3

Familieweekend organiseren, hoe doe je dat?

Een familieweekend organiseren lijkt makkelijk, maar in de praktijk komt er nog heel wat bij kijken. Waar begin je mee en wat vindt iedereen leuk? Wil jij een familieweekend organiseren? Lees dan mijn 5 tips:

 

 

Tip 1: Begin met het prikken van een datum.

Familieweekend organiserenBegin met het prikken van een datum, dat valt niet altijd mee. Een handig hulpmiddel daarbij is datumprikker.nl Iedereen ontvangt via datumprikker.nl een persoonlijke link en vult hier de weekenden in dat hij/zij kan.

Zodra een deelnemer heeft gereageerd ontvang jij van datumprikker.nl een mailtje. Als iedereen heeft gereageerd hoef jij alleen nog maar even te kijken wanneer iedereen kan. Prik een datum voor jullie familieweekend en alle deelnemers ontvangen via datumprikker.nl een bevestiging van het door jou gekozen weekend.

 

 

Tip 2: Open een betaalrekening voor het familieweekend.

Familieweekend organiserenEen familieweekend organiseren kost online casino aus geld, bekijk hoeveel budget er voor het familieweekend is. Spreek vooraf duidelijk af welk bedrag jullie per persoon gaan betalen. Iedereen maakt dit bedrag over naar de rekening die jij speciaal voor dit weekend geopend hebt. Op deze manier is een familieweekend organiseren ook financieel erg makkelijk en overzichtelijk.

Een aparte rekening openen heeft een aantal voordelen:

 1. Je hebt altijd een duidelijk overzicht van de in- en uitgaven van het weekend.
 2. Aanbetalingen kan je via deze rekening doen, je hoeft niks voor te schieten.
 3. Familieleden die het budget erg hoog vinden kunnen per maand een klein bedrag overmaken naar deze rekening, zo voelt het voor hen niet als een hele grote uitgave.
 4. Het geld dat overblijft kan blijven staan voor een volgend familieweekend of voor een ander familie-uitje.

 

Tip 3: Denk goed na over de accommodatie, reserveer niet te snel.

Familieweekend organiserenHet is erg belangrijk dat de groepsaccommodatie past bij jouw familie. Dat is per familie heel verschillend. Stel jezelf de volgende vragen:

 1. Willen we het familieweekend doorbrengen op een groot vakantiepark? Veel accommodaties staan op een groot vakantiepark, bedenk vooraf of jouw familie hier wel of juist helemaal niet van houdt.
 2. Hoe ver willen we  rijden? Zorg ervoor dat de accommodatie in een mooie omgeving ligt en dat de afstand voor iedereen goed te doen is.
 3. Heeft de accommodatie een gezamenlijke ruimte waar we met z’n allen kunnen zitten? Het is erg ongezellig als de familie gesplitst wordt in twee of meerdere groepen door ruimtegebrek.
 4. Zijn er familieleden die graag koken? Zorg er dan voor dat de accommodatie een grote keuken heeft. Samen koken is erg gezellig.
 5. Gaan we ’s avonds in een restaurant eten? Zorg er dan voor dat er restaurants op loopafstand zijn. Iedereen die wil kan dan een glaasje wijn bij het eten drinken.
 6. Gaan er oudere mensen mee? Zorg er dan voor dat er een aantal slaapkamers op de begane grond zijn.

 

 

Tip 4: Zorg voor verschillende activiteiten.

Familieweekend organiserenHet is best moeilijk om activiteiten te verzinnen die leuk zijn voor de hele familie en uiteraard zijn er altijd mensen die nergens zin in hebben. Enthousiasme werkt echter aanstekelijk, een middagje sjoelen, kaarten of schaken kan ontzettend gezellig zijn. Kijk ook even op de website van de groepsaccommodatie, op de website van de groepsaccommodatie staat vaak veel informatie over de omgeving.

Wanneer ben jij voor het laatst bij Apenheul geweest? Dit soort uitjes zijn ontzettend leuk om met de hele familie te doen. Plan niet te veel activiteiten in één weekend en zorg ervoor dat de activiteiten verschillend zijn.

 

 

Tip 5: Kijk ook even op deze website voor een geschikte accommodatie.

Familieweekend organiserenNu je hier toch op onze website bent is het wellicht handig om te weten dat wij een hele bijzondere groepsaccommodatie verhuren, speciaal voor familieweekenden. Ik weet natuurlijk niet of onze accommodatie past bij jouw familie, maar als je op zoek bent naar een accommodatie voor 12 tot 20 personen is het zeker de moeite waard om even op onze website te kijken. Jullie overnachten dan in een oud pand, een rijksmonument. Voor meer hierover zie: Via Quidam | Groepsaccommodatie Veluwe.

Voor meer informatie kan je mij altijd bellen of mailen. Mijn telefoonnummer is: 0578 577010 | E-mail: info@viaquidam.nl Hartelijke groet, Elly Polman.

Weet jij nog een handige tip? Laat het hieronder even weten, erg leuk voor mij om te lezen. Ik ben benieuwd naar jullie tips…

3 reacties

 • Ellen 28 oktober 2014 at 14:17

  Bedankt voor de leuke tips. Nog een tip: Gratis WiFi. Dat vinden wij altijd erg fijn.

  Beantwoorden

 • Sissy v. Hulten 28 maart 2015 at 13:35

  Vooral vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen, ( wij hebben er een half jaar voor genomen )neem ook genoeg afstand tussendoor om e.e.a. Te laten bezinken. Ga in op de adviezen en aanbevelingen van het bedrijf waar je wil feesten…en… Blijf in jezelf geloven en heb er vertrouwen in dat je het goed geregeld hebt. Uit ervaring weet ik dat je dan nog lang na kunt genieten !!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.