Wandelroutes in Vaassen

Wandelroutes in Vaassen

Vaassen ligt aan de rand van de Veluwe, je wandelt hier zo het Kroondomein in. Een waar paradijs voor wandelaars. Hieronder vind je de 10 mooiste wandelroutes in en om Vaassen.Wandelroutes in Vaassen

 

1. Ontdek ‘De Motketel’ in Vaassen, 6 kmWandelroutes in Vaassen

Niet voor niets staat dit prachtige gebied in de top-100 van Historische Geografie Nederland op nummer 9. De wandelroute is 6 kilometer en je kunt gewoon de rode paaltjes volgen.

 

2. Rondje wandelen in Vaassen, 8.5 kmWandelroutes in Vaassen

Even een rondje wandelen om Vaassen. Je wandelt langs het Apeldoorns kanaal, de Grift en de viskweekvijvers. Ook komt deze wandelroute langs Koffie- en Theehuys ‘de Korenmolen’. Het is mogelijk om een rondleiding door de molen te krijgen.  Er wordt hard gewerkt aan het herstel van ‘De Grift’, bekijk hier het filmpje.

 

3. Parkwandeling o.l.v een gids, 1 uurWandelroutes in Vaassen

Lekker wandelen bij kasteel de Cannenburgh in Vaassen. Iedere tweede zaterdag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) is het mogelijk om met een gids een wandeling van een uur door het kasteelpark te maken. Tijdens de wandeling krijg je uitleg over de geschiedenis van het kasteel en de aanleg en restauratie van het parkbos.

Ook wordt duidelijk hoe nauw het bekenstelsel en kasteel de Cannenburgh met elkaar verbonden zijn. De parkwandeling begint om 14:00 uur, reserveren is niet nodig. Het park is gratis toegankelijk, je kunt er natuurlijk ook zonder gids een wandeling maken.

 

4. Cultuurhistorische Wandeling Vaassen, 18kmWandelroutes in Vaassen

Je wandelt langs een tweehonderd jaar oude waterput die weer helemaal in ere is hersteld. Prachtige wandelroute met heel veel informatie over de omgeving. Je maakt een ware tocht door de geschiedenis.

5. De Vaassense Beekroute, 11kmWandelroutes in Vaassen

Te voet langs stromend water. Een prachtig boekje met 8 wandelingen langs Veluwse sprengen en beken in de omgeving van Vaassen. De routes zijn 5 tot 11 kilometer lang en goed te koppelen. Eén van de routes is de Vaassense Beekroute, deze route is 11 km lang.

6. Emst, 2 klompenpaden van 10 km (20 km)10 mooiste wandelroutes Emst

In Emst, heel dicht bij ons pension, zijn twee klompenpaden die je kunt wandelen. Het Loobrinkerpad en Het Schaverensepad, beide routes zijn 10 kilometer lang en liggen naast elkaar.  Zelf heb ik deze route een keer met mijn zusje gelopen. Zie: Klompenpad Emst, een prachtige wandelroute.

7. Wandelen van Vaassen naar Elspeet 25 km10 mooiste wandelroutes Vassen - Elspeet

Wandelen van Vaassen naar Elspeet, dit is een deel van het Veluwe Zwerfpad. Je kunt de geel/ rode bordjes volgen. Je zwerft een dag over de Veluwe, een hele mooie route. De kans op het zien van wild is bijna 100%.

 

8. Paleispark het Loo 2, 5, 7, 8 of 13,5 km10 mooiste wandelroutes Apeldoorn

Wandelen in het paleispark van Paleis het Loo. Neem een kijkje in het leven van de Oranjes. Hierboven zie je een foto van de Willemstempel, je kunt ook een wandeling maken langs het paardenkerkhof van de oranjes.

 

9. Tongerense Heide / Wisselse Veen, 9 km Wandelen in Vaassen

 

Een wandeling van 4 en een wandeling van 5 kilometer. De rode route is 5 km en gaat over het glooiende terrein van de tongerense heide. De blauwe route is 4 km en gaat door het Wisselse Veen.

 

10. Het Kopermolenpad 13 kmWandelen in Vaassen

Ontdek het mooie buitengebied van Wenum Wiesel. Wandelen langs beken, over historische paden en enken, door weilanden en beekdalen. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!