0

Bed & Breakfast Sonja Bakker.

‘Zo, nu eerst even koffie’ zeg ik tegen Henny Pijkeren die al weer een hele tijd in onze Bed & Breakfast werkt. Terwijl ik de koffie inschenk vertelt Henny dat Sonja Bakker al weer stopt met haar Bed & Breakfast. Sonja Bakker wilde na haar grote successen als afslank-goeroe een nieuwe uitdaging en startte twee maanden geleden samen met haar man Jan Reus een Bed and Breakfast in Hoorn.

Het runnen van een B&B bleek toch te omslachtig en te arbeidsintensief te zijn voor het stel en daarom hebben ze deze week besloten om de  Bed & Breakfast maar weer te sluiten, twee maanden na de opening.

Bed & Breakfast Sonja BakkerStiekem moet ik een beetje lachen, als er iemand weet hoe arbeidsintensief het is om een Bed & Breakfast te runnen ben ik het wel. Het doet me denken aan die families die een camping beginnen in het buitenland en niet eerst de taal leren.

Als je zelf al tien jaar een Bed & Breakfast runt, inmiddels met tien kamers, weet je dat een Bed & Breakfast runnen niet iets is dat je zomaar “even” doet.

Maar ik zal niet zeggen dat het niet kan. Kijk maar naar Jonnie en Thérèse Boer van het driesterrenrestaurant “De librije” in Zwolle. Ongelooflijk hoe die dat allemaal doen, naast een driesterrenrestaurant een monumentaal pand kopen uit het begin van de achttiende eeuw, ruim vijf jaar verbouwen en restaureren en hup daar is Librije’s Hotel. Het kan dus wel en dan hebben ze ook nog kinderen.

Sonja en haar man Jan Reus wilden graag een eigen B&B, maar dat viel toch tegen. Samen hebben ze vijf kinderen waarvan de jongste nog maar net twee jaar is. “Ook de kinderen eisen onze aandacht en dat is niet te combineren,” zegt Jan Reus in de Telegraaf.

Voor Sonja Bakker vind ik het jammer dat het niet gelukt is met haar Bed & Breakfast, misschien had ze eerst een paar maanden bij mij stage moeten lopen, leek me best gezellig.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.