Klompenpad Emst, een prachtige wandelroute. Geplaatst op 15 februari 2014

1

Klompenpad Emst.
Heb jij wel eens een klompenpad gelopen?

Ik niet, wel veel over gehoord. Van mijn gasten heb ik geleerd dat klompenpaden anders zijn dan gewone wandelroutes, je loopt bijna de hele route op onverharde paden. Hoogste tijd om dat zelf eens te gaan ondervinden. Inmiddels weet ik ook waarom de klompenpaden zo razend populair zijn, meer hierover in Elly’s blog “Klompenpaden, dáárom zijn ze zo populair”.

Mijn zusje Gerie Tahapary houdt niet alleen van fotograferen, ze wandelt ook graag. Dus belde ik haar op een zaterdag op om te vragen of ze zin had om een keer het klompenpad in Emst te gaan lopen.

Dat had ze wel: klompen aan, rugzak op en gaan!
Gerie en ik hebben ons verbaasd over de mooie route, wij zijn hier opgegroeit en dachten alle plekjes hier in de omgeving inmiddels wel te kennen, niet dus… Door het klompenpad hebben we onze eigen omgeving weer eens met hele andere ogen bekeken. Zo dichtbij, zo veel prachtige plekken waar we nog nooit geweest zijn, heel bijzonder.

Klompenpad Emst

Nu ik de route zelf gelopen heb, heb ik een beter beeld van een klompenpad. Voor alle mensen die graag wandelen is het klompenpad Emst écht een aanrader.

Ga jij het klompenpad Emst ook lopen?
Dan zijn dit wellicht een paar handige tips:

 

  • Print voor dat je op pad gaat hier even de routekaart uit: Loobrinkerpad of Schaverensepad
  • Download de gratis klompenpaden app in de appstore of Google play.
  • Ga niet op pad met een rolstoel of een kinderwagen, de routes zijn hier niet geschikt voor.
  • De meeste Klompenpaden kunnen zowel verkort als verlengd worden. In het veld en op de routekaart in de folder staat aangegeven waar de route verkort dan wel verlengd kan worden. Het markeringsplaatje van een ‘verkorter’ of ‘verlenger’ lijkt erg op het normale plaatje, dus even goed opletten.

Route verkorten klompenpad

  • Neem geen hond mee, honden zijn niet toegestaan op klompenpaden. De paden gaan over particulier terrein waar wild een rustplaats heeft of het vee van de boer loopt. Honden kunnen de dieren verstoren, wat stress geeft en in het geval van koeien een lagere melkopbrengst kan veroorzaken. Wanneer mensen toch hun hond meenemen, kan dit tot gevolg hebben dat de particuliere eigenaren geen medewerking meer verlenen aan het Klompenpad Emst.
  • Ik zou als ik jullie was na de wandeling lekker gaan eten bij “De Drie Musketiers” in Emst. Eet je liever een grote “Emster”schnitzel? dan kan je aan de overkant terecht bij Eetcafé van de Schepop.
Elke zondag verschijnt er een nieuw blog op mijn website. Tot volgende week!

1 reactie

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.