De kronkelbenen van mijn buurvrouw Geplaatst op 15 februari 2014

0

Kronkelbenen

Sinds kort staat dit prachtige kunstwerk van mijn buurvrouw
Lammy Alons bij ons in de vergaderruimte. Wat vinden jullie ervan?

 

Lammy Alons EssentiaIn de hele gemeente Epe zijn beelden van Lammy te zien.

Kijk maar eens naar boven voordat je bij het gemeentehuis in Epe naar binnen gaat. Precies boven de ingang staat haar beeld “Essentia”.

Als je bij het gemeentehuis naar binnen gaat kan je het beeld (zie foto) op de 1e verdieping bekijken. Het beeld is gemaakt van statuario marmer.

 

 

 

 

Ja, je zal maar een buurvrouw hebben die kunstenaar is…

Dan roept ze op een gewone dinsdagmiddag: “Elly, heb je heel even tijd?”
Ik moet dan op mijn buik op een tafel gaan liggen, met mijn benen omhoog en dan zegt ze na een paar tellen: “ja, heel fijn, nu weet ik het weer”. Ze was toen met dit beeld bezig:

Beeld marmer

 

 

Bronzen beeld Erik PolmanMijn zoon (17) heeft 2 jaar geleden bij Lammy op woensdagavond model gezeten. Net wat voor hem, niks doen en toch wat verdienen. Hij nam dan zijn ipod mee en af en toe moest hij even in deze (zie foto) houding gaan zitten.

Voor mij ook erg leuk want ik heb nu een prachtig bronzen beeld van mijn zoon.

Niet iedereen heeft thuis de mogelijkheid om aan een beeld te gaan werken. Daarom is er elke woensdag en vrijdag open atelier bij Lammy. Ze heeft een prachtig atelier waar buiten en binnen gewerkt kan worden. Voordeel is ook dat je geïnspireerd wordt door Lammy en de andere beeldhouwers die aanwezig zijn.

Even binnen kijken? Bekijk hier het filmpje:

Voor meer informatie kan je Lammy natuurlijk altijd even bellen. Haar telefoonnummer is: 06-21898677


Gerie met cameraSpeciaal voor dit blog kwam mijn zusje Gerie Tahapary even langs om foto’s te maken. Ze heeft als grote hobby fotograferen. Al deze foto’s (behalve de foto van Lammy en Essentia) zijn door Gerie gemaakt. Gelukkig woont ze ook in Vaassen dus dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Deze foto heb ik gemaakt toen we een keer samen naar de tentoonstelling “Beatrix in beeld” bij Paleis het Loo gingen.

Hopelijk komt ze nog eens vaker langs met haar camera want er verschijnt vanaf nu elke zondag een nieuw blog op deze site. Tot volgende week!

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.