1

Bed and Breakfast runnen.

Een Bed and Breakfast starten is de laatste jaren erg populair geworden, toen wij hier twaalf jaar geleden begonnen was dat nog niet zo. Voor veel mensen is het een droom en dat kan ik me goed voorstellen, er is niks leuker dan je eigen Bed and Breakfast runnen, geen dag is hetzelfde, dat maakt mijn werk leuk en uitdagend.

Bed and Breakfast runnen

Je moet heel wat eigenschappen in huis hebben om een Bed & Breakfast te kunnen runnen. Het is écht een vak apart. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet voor iedereen die overweegt om zelf een Bed & Breakfast te beginnen.

1. Je moet flexibel zijn.
En dan bedoel ik niet een beetje flexibel, ik bedoel héél flexibel. Als de deurbel midden in de nacht gaat doe ik open. Als ik zelf een afspraak heb en mijn gasten zijn nog niet gearriveerd, kan ik niet weg. Prompt als ik denk dat er een avond niet veel gasten komen wordt het druk. Ik vind dat heerlijk, dat ik ’s morgens niet weet wat er ’s avonds gaat gebeuren. Begin nooit een eigen Bed & Breakfast als je niet flexibel bent.

2. IJverig zijn.
Als je van plan bent om een eigen Bed & Breakfast te starten (en je bent geen miljonair) zul je je handen uit je mouwen moeten steken, dat betekent hard werken. Met vrienden en familie hebben wij heel hard gewerkt om dit voormalige zusterhuis om te toveren in een Bed & Breakfast. Ben jij niet zo ijverig? Geen probleem, ijverig zijn kan je leren. Zie: NRC.nl-archief

3. Doorzettingsvermogen hebben.
Natuurlijk kom jij ook voor een aantal hindernissen te staan als je je eigen Bed & Breakfast begint, laat je niet uit het veld slaan, maak een goed plan en zorg ervoor dat je je doel bereikt, wat er ook gebeurt. Toen wij hier in Vaassen een Bed & Breakfast begonnen waren er veel mensen die dat niet zagen zitten “dat wordt niks, een hotel in Vaassen”, zeiden ze dan. Ik heb me nooit door dit soort opmerkingen uit het veld laten slaan, sterker nog, ik werd er alleen maar fanatieker van.

4. Leergierig zijn.
Volg alle nieuwe ontwikkelingen, ik heb veel geleerd door gewoon te vragen. Ben je niet handig met social media, probeer het gewoon. Op internet kan je alle informatie vinden die je bij het runnen van een Bed & Breakfast nodig hebt. Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen tien jaar. Eén van die dingen is bloggen, ik heb geleerd dat een blog onmisbaar is op je website.

5. Werken vanuit passie.
Begin nooit een Bed & Breakfast omdat je rijk wilt worden, begin altijd een Bed & Breakfast vanuit passie. Doe wat je écht leuk vindt, dat hou je het langst vol en geeft ook de meeste voldoening. Na twaalf jaar kan ik zeggen dat ik erg gelukkig ben met mijn succesvolle bedrijfje in Vaassen. Natuurlijk waren er ook momenten dat het allemaal niet vanzelf ging, maar als werken je passie is, kan je alles bereiken wat je wilt. Van werken krijg ik veel energie.

6. Goed kunnen luisteren.
Ik heb het altijd leuk gevonden om naar mensen te luisteren, in de kroeg, op feestjes, altijd nieuwsgierig naar de verhalen van andere mensen. Als je een Bed & Breakfast runt is persoonlijk contact met je gasten erg belangrijk. Dat is ook het leuke aan het runnen van een Bed & Breakfast. Die mooie verhalen hoor je alleen maar als écht geïnteresseerd bent en goed kunt luisteren.

7. Wees goed voor jezelf
Erg belangrijk als je een Bed & Breakfast runt. Als je niet goed bent voor jezelf, kan je ook niet goed zijn voor een ander. Met dit werk is het erg belangrijk dat je lekker in je vel zit.

Bed and breakfast runnenElke zondag verschijnt er een nieuwe blog op mijn site.
Tot volgende week!

Hartelijke groet,
Elly Polman.

1 reactie

  • yves Benb 27 april 2014 at 10:45

    Heel objectief en waarheidsgetrouw artikel. Super geschreven. We hebben ook een B&B en ik kan je zeggen dat alle aangehaalde punten correct zijn. Je moet op elk moment van de dag de glimlach in huis hebben, de mensen helpen met de verkenning van de omgeving en inderdaad ’s nachts ook beschikbaar zijn. Als je elke dag opnieuw je passie aan de dag legt, dan kan je hiermee inderdaad heel succesvol worden. De drijfveer mag inderdaad niet zijn “ik wil rijk worden” maar “ik wil de gasten een goed gevoel geven”. Ik kijk uit naar je volgende blog.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.