Happen en Trappen Veluwe Geplaatst op 22 juni 2014

0

Happen en Trappen Veluwe
Nieuw in Vaassen: Happen en Trappen Veluwe. Fietsen en ondertussen lekker eten, dat is toch een heerlijke combinatie? Je fietst van restaurant naar restaurant en je bent een hele dag onder de pannen. De Happen en Trappen Veluwe duurt ongeveer van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Hoe ziet zo’n dag ‘Happen en Trappen Veluwe’ eruit?

Waterskibaan Emst

  1. Voor mensen die in onze Bed & Breakfast overnachten begint de dag met een heerlijk ontbijtbuffet, verse broodjes en croissants. Fietsen kunnen jullie zelf meenemen of hier 800 meter verderop bij de fietsenmaker huren (ze verhuren ook elektrische fietsen).
  2. De route begint bij restaurant De Witte Berken in Epe. Hier word je, tussen 10:00 en 11:00 uur, ontvangen met koffie en gebak en krijg je de route overhandigd.
  3. De route gaat vanuit Epe naar het prachtige dorp Vierhouten. De route van Epe naar Vierhouten is heel afwisselend. Het ene moment fiets je tussen de loofbossen en op het andere moment fiets je door de prachtige heidevelden en zandverstuivingen. Ook fiets je langs grasvlakten en gemengde bossen, hier krijgen planten en dieren nog de ruimte. Bij restaurant de Vossenberg in Vierhouten staat een heerlijk voorgerecht voor jullie klaar.
  4. Na het voorgerecht fiets je naar prachtige dorpje Elspeet. Het dorp Elspeet staat bekend als zeer kerkelijk, een mooi dorp met veel monumentale panden. In dit dorp krijgen jullie een lekker soepje, bij restaurant ’t Edelhert.
  5. Na de soep fiets je weer terug naar Vaassen. Prachtige fietsroute, beetje heuvelachtig en… het is hier stil, écht stil. Je fietst namelijk door het Kroondomein, in dit hele gebied is autoverkeer niet toegestaan, hier zijn heel veel mooie fiets- en wandelpaden. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Ellen. Ellen Pas is eigenaar van restaurant Eekterzicht in Vaassen. Happen en Trappen VeluweEllen is, net als ik, geboren en getogen in Vaassen. Haar ouders wonen tegenover het industrieterrein Eekterveld, hier mocht Ellen zeven jaar geleden de schuur gebruiken om een broodjeszaak te beginnen. Het schuurtje tegenover het Eekterveld bleek al snel te klein, Ellen verhuisde eerst naar de Bloemenveiling in Vaassen en nu heeft ze haar eigen ‘Eethuis Eekterzicht’ aan de dorpsstraat in Vaassen. Bij Ellen krijgen jullie een heerlijk, met zorg bereid, hoofdgerecht, je kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarisch.
  6. Na het hoofdgerecht fietsen jullie naar het dorpje Oene. In Oene staat er bij restaurant Dorpszicht een lekker nagerecht voor jullie klaar. Hiervandaan fiets je weer terug naar het beginpunt.

 

Praktische informatie

Kamers reserveren:
Happen en Trappen VeluweDe makkelijkste manier om een kamer te reserveren in onze Bed & Breakfast is door gewoon even te bellen of te mailen. Mijn telefoonnummer is 0578 577010 en mijn e-mailadres is info@viaquidam.nl. Wij hebben een fietsten stalling met een oplaadpunt voor elektrische fietsen. U kunt op elk moment van de dag gratis koffie of thee bij ons drinken.

Jullie kunnen kiezen voor een luxe kamer of voor een basis kamer.

 

Happen en Trappen Veluwe reserveren:

Prijsinformatie:

  • Overnachten in onze Bed & Breakfast kan vanaf € 34,50 per persoon inclusief ontbijt.
  • Voor Happen en Trappen Veluwe betaal je per persoon slechts € 38,50

Geef je mening
Zelf heb ik dit nog nooit gedaan. Jij wel?
Happen en Trappen Veluwe lijkt me erg leuk om te doen. Laat je het hieronder even weten als je al eens hebt meegedaan aan een Happen en Trappen?

Alvast bedankt!
Hartelijke groet, Elly Polman.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.